Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälften-var-blondiebrownies

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Otroligt saftiga skapelser som man aldrig får nog av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen försiktigt under konstant omrörning. Lyft bort skålen från kastrullen och låt svalna tills den ska användas. Smält den vita chokladen på samma vis och låt svalna.
  2. Skeda upp färskosten i en mixerskål. Tillsätt sockret och arbeta samman till en slät massa. Vispa ner äggen, ett i taget, och därefter vaniljextraktet. Till sist arbetas mjölet in på låg hastighet eller med hjälp av "pulsknappen".
  3. Skeda över hälften av smeten i annan skål. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Blanda ner den vita chokladen i den andra smeten. Smeten med den rena chokladen blir fastare än den vita.
  4. Klicka med hjälp av en matsked ut den mörka massan i den förberedda formen, men jämna mellanrum så att det blir plats emellan. Skeda eller häll därefter den vita massan över så att mellanrummen fylls. Strö nötter över. Dra med hjälp av skaftet på en smal träsked virvlar genom smeten för att marmorera kakan.
  5. Grädda i förvärmd ugn i 25-30 minuter. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  6. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 30 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Kommentarer (1)

  • Gloomyior 18 juli 2008

    Passar en godisråtta som mig MUMS!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.