Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hakons drömkrans

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En läcker krans med norskt ursprung. Fruktmixen med bland annat aprikos, ananas och papaya ger kransen ett tilltalande utseende och mycket god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite av degvätskan över jäste. Rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, uppvispat ägg, strösocker, vaniljsocker och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Gör fyllningen. Riv mandelmassan. Blanda samman mandelmasseriv, fruktmix och matfett.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bord. Arbeta in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 30x40 cm.
  6. Fördela fyllningen på degplattan. Rulla ihop degen. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Forma rullen till en krans.
  7. Skär sneda snitt som dekoration runt hela kransen. Använd en vass kniv. Låt kransen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda kransen i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.