Dessa goda bakverk med chokladbottnar, fräsch hallonmousse och rosa glasyr är svåra att motstå.
Detta är verkligen vackra konstverk i form av små bakelser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
Tillsätt det avsvalnade matfettet och mjölken.
Rör om tills smeten är slät.
- Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm.
Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Ta med kakmått ut 16 blommor ur kakan.
- Gör hallonmoussen:
Lägg gelatinbladen i vatten. Tina ev frysta hallon och spara några bär till garneringen. Mixa hallonen. Blanda hallonmixet med florsockret. Vispa grädden till fast skum.
- Ta upp gelatinet. Låt det smälta i en kastrull eller i mikron. Rör ner det smälta gelatinet i hallonblandningen. Blanda ner allt i grädden.
Låt moussen halvstelna. Lägg ihop blomkakorna två och två med hallonmousse mellan.
- Gör glasyren:
Blanda florsocker och vatten till en glasyr.
Färga dem rosa med hushållsfärg. Bred glasyr på kakorna. Garnera med hallon.
- Har du inget blomformat kakmått. Gör då en mall av kraftigt papper. Kakorna går att frysa in utan fyllning och garnering.
Publicerat den
20 januari 2009
Skriv kommentar