Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonblommor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa goda bakverk med chokladbottnar, fräsch hallonmousse och rosa glasyr är svåra att motstå. Detta är verkligen vackra konstverk i form av små bakelser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det avsvalnade matfettet och mjölken. Rör om tills smeten är slät.
  4. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Ta med kakmått ut 16 blommor ur kakan.
  5. Gör hallonmoussen: Lägg gelatinbladen i vatten. Tina ev frysta hallon och spara några bär till garneringen. Mixa hallonen. Blanda hallonmixet med florsockret. Vispa grädden till fast skum.
  6. Ta upp gelatinet. Låt det smälta i en kastrull eller i mikron. Rör ner det smälta gelatinet i hallonblandningen. Blanda ner allt i grädden. Låt moussen halvstelna. Lägg ihop blomkakorna två och två med hallonmousse mellan.
  7. Gör glasyren: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Färga dem rosa med hushållsfärg. Bred glasyr på kakorna. Garnera med hallon.
  8. Har du inget blomformat kakmått. Gör då en mall av kraftigt papper. Kakorna går att frysa in utan fyllning och garnering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.