Den här supergoda cheesecaken har en knaprig hasselnötsbotten och ljuvlig hallonfyllning och läcker topping. Perfekt att ha på lut i frysen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör nötterna i en matberedare till grovt hack. Tillsätt kexen och kör ytterligare tills allt är smuligt. Blanda i det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen strax under mitten av ugnen ca 8 minuter.
- Mixa färskost och hallon. Vispa ägg med socker och blanda ner tillsammans med citronsaft och citronskal i hallon- och färskostsmeten.
- Häll allt över bottnen i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i 25-30 minuter. Blanda toppingen och bred på. Grädda i ytterligare 5 minuter.
- Låt kakan svalna och garnera med bär och mynta.
Publicerat den
9 maj 2014
Skriv kommentar