Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake-frestelse

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här supergoda cheesecaken har en knaprig hasselnötsbotten och ljuvlig hallonfyllning och läcker topping. Perfekt att ha på lut i frysen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör nötterna i en matberedare till grovt hack. Tillsätt kexen och kör ytterligare tills allt är smuligt. Blanda i det smälta smöret.
  3. Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen strax under mitten av ugnen ca 8 minuter.
  4. Mixa färskost och hallon. Vispa ägg med socker och blanda ner tillsammans med citronsaft och citronskal i hallon- och färskostsmeten.
  5. Häll allt över bottnen i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i 25-30 minuter. Blanda toppingen och bred på. Grädda i ytterligare 5 minuter.
  6. Låt kakan svalna och garnera med bär och mynta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.