Helt underbart gott! Jag gjorde den med vildhallon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär kylskåpskallt Milda i små bitar.
Lägg vetemjöl, kokos och socker i en skål och tillsätt finfördela matfettet i mjöl- och sockerblandningen med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 1 timme.
- Kalva eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet svalna.
- Vispa Milda Visp till skum. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller försiktigt i mikron och låt den svalna något.
- Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten ca 5 minuter. Smält sedan de urkramade gelantinbladen på svag värme. Tillsätt först en liten del av Milda Vispen till chokladen och rör massan smidig gärna med elvisp. Tillsätt resten av Milda Vispen.
- Rör sedan ner gelatinet i chokladgrädden i en fin stråle under vispning. Bred ut krämen i pajskalet och ställ i kylen att stelna ca 30 minuter.
- Garnera tätt med hallon och några citronmelissblad och strö till sist över lite florsocker.
Publicerat den
27 juli 2008
Skriv kommentar