Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonfröjd

 
Skriv ut

Helt underbart gott! Jag gjorde den med vildhallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär kylskåpskallt Milda i små bitar. Lägg vetemjöl, kokos och socker i en skål och tillsätt finfördela matfettet i mjöl- och sockerblandningen med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 1 timme.
  4. Kalva eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet svalna.
  5. Vispa Milda Visp till skum. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller försiktigt i mikron och låt den svalna något.
  6. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten ca 5 minuter. Smält sedan de urkramade gelantinbladen på svag värme. Tillsätt först en liten del av Milda Vispen till chokladen och rör massan smidig gärna med elvisp. Tillsätt resten av Milda Vispen.
  7. Rör sedan ner gelatinet i chokladgrädden i en fin stråle under vispning. Bred ut krämen i pajskalet och ställ i kylen att stelna ca 30 minuter.
  8. Garnera tätt med hallon och några citronmelissblad och strö till sist över lite florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.