Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonjordgubbsstubbe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Aromerna till denna rulltårtan finns att köpa hos Borgeby Kryddgård. Men konc. hallon resp jordgubbssaft går lika bra. Smaksätt då efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Kläd en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med hallonarom eller saft. Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten ovanpå pappret, så lossnar det lättare från kakan. Låt svalna.
  3. Rör ihop smör, florsocker och äggula till krämen. Smak- och färgsätt med arom och hushållsfärg. Bred ut krämen över kakbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.