Aromerna till denna rulltårtan finns att köpa hos Borgeby Kryddgård. Men konc. hallon resp jordgubbssaft går lika bra. Smaksätt då efter egen smak.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Kläd en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med hallonarom eller saft.
Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten ovanpå pappret, så lossnar det lättare från kakan. Låt svalna.
- Rör ihop smör, florsocker och äggula till krämen. Smak- och färgsätt med arom och hushållsfärg. Bred ut krämen över kakbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.
Publicerat den
11 mars 2009
Skriv kommentar