Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrektanglar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Smörig smuldegskaka med havregryn som omsluter ett lager av söt hallonsylt i mitten. En läcker liten munsbit som är mycket lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form som är ca 20x20 cm.
  2. Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner bakpulver, salt, havregryn och socker. Tillsätt smöret och knåda ihop tillsammans med de torra ingredienserna med hjälp av fingrarna.
  3. Skeda upp två tredjedelar av smuldegen i formen och pressa ihop degen till en fast botten. Bred över hallonsylten med baksidan av en sked, lämna en kant som är ca 1½ cm.
  4. Skeda över resten av smuldegen och tryck till degen försiktigt. Grädda 25-30 minuter tills vackert gyllene. Låt svala i formen och skär den sedan i 16 lika stora bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.