Semlor med en fyllning av mandelmassa och hallon med en frisk hallongrädde ovanpå.
247 kalorier per semla
11g fett, 5g protein, 31g kolhydrater
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda de torra ingredienserna och häll i degbunken. Klicka ner smöret. Arbeta ihop degen med en trägaffel eller i assistent.
- Låt degen jäsa under bakduk 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, dela och rulla 28 medelstora bullar.
Lägg bullarna med jämna mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna gyllenbruna i mitten av ugnen i 12 minuter.
- Skär av ett litet lock på varje bulle. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Gröp ut en del av inkråmet i varje bulle och blanda med mandelmassan. Mosa ner hallonen och rör till en tjock massa. Fördela massan i de urgröpta bullarna.
- Mosa hallonen, söta eventuellt med lite socker. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och tillsätt de mosade hallonen. Lägg en klick hallongrädde på varje bulle, toppa med locken och pudra över florsocker.
Publicerat den
31 januari 2010
Skriv kommentar