Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsnäckor

 
Skriv ut

Dessa vetebröd blir extra saftiga och smakrika av lite surdeg. Du kan köpa surdeg i affären eller utesluta den om du inte får tag i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i kall mjölk i en degblandare. Häll i resten av ingredienserna och kör långsamt i ca 3 minuter. Öka hastigheten och kör ytterligare 7-8 minuter. Om du tar upp en liten degbit och drar isär den, ska degen vara elastisk och inte "gå av" direkt. Om den gör det så kör degen ytterligare i några minuter.
  2. Kavla ut degen direkt till en rektangel ca 40x60 cm. Blanda mandelmassan med smör och bred ut den på två tredjedelar av rektangeln. Bred ut hallonsylten ovanpå fyllningen.
  3. Vik långsidorna in mot mitten. Börja med tredjedelen utan fyllning. Skär remsor som är 1-1½ cm breda. Snurra remsorna och vrid ihop till en knut. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandel. Grädda bullarna i ca 15 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.