Dessa vetebröd blir extra saftiga och smakrika av lite surdeg. Du kan köpa surdeg i affären eller utesluta den om du inte får tag i den.
Instruktioner
- Lös upp jästen i kall mjölk i en degblandare. Häll i resten av ingredienserna och kör långsamt i ca 3 minuter. Öka hastigheten och kör ytterligare 7-8 minuter. Om du tar upp en liten degbit och drar isär den, ska degen vara elastisk och inte "gå av" direkt. Om den gör det så kör degen ytterligare i några minuter.
- Kavla ut degen direkt till en rektangel ca 40x60 cm. Blanda mandelmassan med smör och bred ut den på två tredjedelar av rektangeln. Bred ut hallonsylten ovanpå fyllningen.
- Vik långsidorna in mot mitten. Börja med tredjedelen utan fyllning. Skär remsor som är 1-1½ cm breda. Snurra remsorna och vrid ihop till en knut. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandel. Grädda bullarna i ca 15 minuter.
Publicerat den
28 juli 2014
Skriv kommentar