Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsnurror

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Johanna. Bibliskt namn som betyder ”herren är nådig”. 21/7.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resterande socker lite i taget och vispa till en fast maräng.
  2. Lägg åt sidan mandelspån till formen. Hacka resten i småbitar och blanda ner i smeten.
  3. Vänd försiktigt ner mjöl och kakaopulver i smeten.
  4. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspån.
  5. Grädda på 175 grader i cirka 20 minuter.
  6. Innan kakan svalnat stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper och lägg långpannan över. Låt den svalna under långpannan.
  7. Vispa grädden. Mosa hallonen och vänd ner dem med florsockret i grädden.
  8. Bred hallongrädden på bottnen och rulla ihop den, spara lite hallongrädde till dekoration. Rulla försiktigt, så att bottnen inte spricker.
  9. Skär rullen i bakelser, dekorera med hallongrädde, hallon och pudra florsocker över. Ett litet grönt kryddblad ger extra skönhet till bakelsen. Välj citronmeliss eller basilika.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.