Enkelt recept på smarriga och festliga muffins med hallontosca.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned i smeten.
- Tillsätt smält smör som du låter svalna lite och rör om.
- Häll direkt smeten i aluminiumformar för mazariner/muffins så att de fylls till ungefär tre fjärdedelar. Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 11-12 minuter.
- Under tiden gör man toscasmeten: Lägg/häll smör, socker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet. Rör ner mandelspånen. Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme.
- Ta ut kakorna ur ugnen efter 11-12 minuter (de är då lite mer än halvfärdiga) och klicka på knappt 1 tesked hallonsylt på varje kaka.
- Klicka därefter toscasmeten ovanpå sylten och ställ sedan in kakorna i ugnen ytterligare cirka 6-7 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.
Publicerat den
22 juni 2008
Skriv kommentar