Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontoscasnitt

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En riktig favoritkaka, hallonsylt med toscatäcke är mycket gott ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördegen: Blanda mjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i klickar och arbeta snabbt samman till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt i 30 min.
  2. Rulla degen till rullar (3-4 centimeter i diameter) och lägg dem på plåt.
  3. Gör en lång fördjupning i varje rulle och fyll med hallonsylt. Toscasmeten: Lägg smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt smöret smälta. Tillsätt mandeln och rör om.
  4. Klicka toscasmeten ovanpå hallonsylten och grädda i 175 gr. 15-20 min. eller tills kakorna är genomgräddade.
  5. Skär snittar diagonalt direkt på plåten innan kakorna kallnat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.