Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Haloumisallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Njut av den underbart friska smaken i denna sallad. Salladen är fylld med grillad ost och smaksatt med en ört- och vitlöksvinägrett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva haloumiosten tunt. Lägg osten på ett grillgaller som är klätt med aluminiumfolie. Ansa paprikan och skär den i halvor. Lägg den på grillgallret med skinnsidan upp. Grilla i 5 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
  2. Ta bort skinnet från paprikan och strimla den fint. Ta bort den träiga nedersta delen på sparrisen och skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Koka upp en kastrull med vatten. Doppa ner sparrisen ca 3 minuter i vattnet och skölj dem sedan under kallt vatten. Skiva gurkan på längden med en potatisskalare.
  3. Lägg upp ruccolasalladen på fyra tallrikar. Lägg ost, paprika, sparris och gurka ovanpå.
  4. Blanda vinäger och kryddor och rör sedan ner olivoljan. Droppa dressing över salladen precis innan servering.

Kommentarer (1)

  • marsha73 7 juli 2008

    Supersmaskigt! Tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.