Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harlekinhjärta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En snygg och god tårta som är hyffsat enkel att göra! Om man inte har någon hjärtform funkar det ju lika bra med en rund, det blir fint vilket som!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en hjärtform.
  2. Smält margarinet och häll i mjölken. Ställ det åt sidan att svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner margarinblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Rör om så att allt blandas.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den sedan med en vass kniv.
  6. Ta fram osten så den är rumsvarm. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över en kastrull med sjudande vatten. Eller smält några minuter i mikrougn.
  7. Vispa osten pösig med elvisp. Tillsätt chokladen i en fin stråle. Bred hälften av chokladsmeten mellan bottnarna och resten över och runt omkring hjärtat. Skulle smeten stelna medan du fyller och garnerar, ställ den bara i mikrougnen någon minut.
  8. Ta ut trianglar av mandelmassan och lägg runt omkring kanten. Avlsluta med att strö över silverkulor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.