Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselbackslax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte provat detta, men det kan ju bara bli gott...eller ?

Ingredienser

Instruktioner

Blanda smör med pressad vitlök, rivet citronskal (spara saften till den kalla såsen) och hackad persilja. Krydda laxen med salt och peppar. Skär snitt i laxköttet med ½-1 cm mellanrum. Tryck i vitlökssmöret i snitten och strö över ett lager ströbröd, lägg över i grillkorg. Grilla på indirekt värme (för över kolet till ena sidan och grilla över den ”tomma” delen) under lock i 10-15 minuter. Använd gärna digital termometer. Laxen är klar då innertemperaturen är 52°. Blanda yoghurt, dragon och citronsaft Servera med kokt färskpotatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.