Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskaramell

 
Skriv ut

Väldigt gott till glass!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader och rosta hasselnötterna i 6 - 8 minuter. Skaka plåten då och då. Smörj ett bakplåtspapper. Häll socker, vaniljpulver och vatten i en stekpanna. Smält och låt koka till en karamellsås utan omrörning, utan vicka lite på stekpannan då och då. När sockret blivit ljust bärnstensfärgat så läggs hasselnötterna snabbt i och blandas. Häll upp på bakplåtspappret. Bred ut det som går. Låt kallna helt och hållet. Mortla eller mal i matberedare till lagom bitar. Det ska inte bli pulver av det hela! Förvara i burk med lock i rumstemperatur. Håller upp till en månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.