Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskrokar

 
Skriv ut

Blir ca 30 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rosta nötkärnorna på plåt i ugnen, så att de får lite färg och doft. Låt kallna ordentligt och mixa sedan till fint hack.
  3. Rör smör och socker vitt och luftigt i en bunke med elvisp. Tillsätt likör och vanilj. Vänd i chokladrivet och blanda i mjöl och nöthack.
  4. Mjöla händerna och dela degen i två lika klumpar. Dela varje klump i 15 lika bitar. Trilla en liten korv av varje bit, tjockast på mitten, och forma till en halvmåne på papprad plåt. Lägg månarna med 5 cm mellanrum. Grädda dem cirka 15 minuter tills ytan är fast och kakorna lite gyllene. Låt kallna på galler.
  5. Smält bruten choklad i en bunke på 600 W effekt i mikron, 1 + 1 minut, sedan i 15 sekunders intervall tills chokladen är smält. Doppa varje kakas ena halva i choklad, låt stelna på bakplåtspapper. Pudra kakornas andra ände lätt med florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.