Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är alla barns dröm om en perfekt födelsedagsfrukost. Barnsligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa ihop äggen i en annan skål och vispa ner mjölken. Vispa ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen till en slät pannkakssmet.
  2. Smörj en stor stekpanna med smör och hetta upp på medelvärme. Lägg hasselnötskrämen i en sprits med en liten rund tyll. Häll ½ dl smet per pannkaka i stekpannan och spritsa en spiral av hasselnötskräm på varje pannkaka.
  3. Grädda i omgångar 1-2 minuter på varje sida tills de är gyllene. Fördela pannkakorna på fyra tallrikar. Lägg en glasskula på varje tallrik och ringla över chokladsås. Garnera med maraschinobär och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.