Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötstartelette

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En nötfylld chockladtartelle med krämig kaffesabayon och hjortronglass med vanilj. Det är mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i kuber och blanda ihop med socker och ägg. Tillsätt mjöl och kakao och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i 12 portionsformar ca 8 dm i diameter. Låt stå i kylen ytterligare ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda formarna mitt i ugnen ca 7 min. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa i mjölk och ägg. Sila smeten.
  5. Hacka nötterna och fördela i pajskalen. Häll på chokladfyllningen. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 10 min. Låt kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.