Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrefrastårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Enkel och mycket god tårta med havrefrastäcke och persikor & grädde emellan!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm. Smält smör till havretäcket och häll det över de övriga ingredienserna som mätts upp i bunke. Rör samman till en smulig massa och strö ut denna jämt i formen så det täcker. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker varvat med mjölken. Rör försiktigt smeten slät. Häll smeten över havretäcket i formen. 175 graders ugn ca 40-45 min, känn med sticka. Dela den kalla kakan i 2 bottnar. Delen med havrefrastäcket ska vara överst. Låt persikorna rinna av och hacka dom, vispa grädden. Bred ut grädden på en botten och lägg persikorna över. Lägg sen på den botten med havretäcket så det kommer överst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.