Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härliga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till ca 37°. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner olivolja, honung och salt. Tillsätt fiberhavregryn och mjöl, lite taget och spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 35 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till 6 trekanter. Lägg på fyllningen och rulla ihop dem till gifflar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Pensla gifflarna med olja och strö över fiberhavregryn. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Frys in gifflarna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.