Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiibullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Kokos, apelsin och mango är några av de ingredienser som du finner i bullarnas fyllning. Detta är verkligen riktiga festbullar, nästan på gränsen till bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Lös sedan upp jästen i mjölken. Tillsätt sockret och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Klicka ner matfettet i degen. Arbeta samman allt till en deg. Strö över lite mjöl. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Gör fyllningen: Rör matfettet mjukt med elvisp. Tillsätt florsocker, kokos, syltat apelsinskal och ingefära.
  4. Skala, kärna ur och tärna mangon. Rör ner ca 1 dl mangotärningar i fyllningen.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 15x60 cm.
  6. Bred fyllningen över hela kakan. Rulla ihop den till en rulle. Skär rullen i 15 bitar. Ställ varje bulle med snittytan uppåt i en pappersform. Ställ formarna på en plåt.
  7. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt dem kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.