Kokos, apelsin och mango är några av de ingredienser som du finner i bullarnas fyllning. Detta är verkligen riktiga festbullar, nästan på gränsen till bakelser.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Lös sedan upp jästen i mjölken. Tillsätt sockret och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Klicka ner matfettet i degen. Arbeta samman allt till en deg. Strö över lite mjöl. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen: Rör matfettet mjukt med elvisp. Tillsätt florsocker, kokos, syltat apelsinskal och ingefära.
- Skala, kärna ur och tärna mangon. Rör ner ca 1 dl mangotärningar i fyllningen.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 15x60 cm.
- Bred fyllningen över hela kakan. Rulla ihop den till en rulle. Skär rullen i 15 bitar. Ställ varje bulle med snittytan uppåt i en pappersform. Ställ formarna på en plåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
30 mars 2008
Skriv kommentar