Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiimarmelad

 
Skriv ut

Pektininnehållet i marmeladen gör den fast och hållbar. En härlig marmelad till nybakade scones eller rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Skär citronen i 8 klyftor. Ta bort kärnorna och skär klyftorna tunt, lägg dessa i vattnet i ca 6 timmar eller över natten. Koka citronen och blötläggningsvattnet i ca 30 minuter, tillsätt ananas och koka ytterligare 15 minuter. Rör ner gul melatin och stormkoka i 1 minut. Blanda vanila och socker. Rör ner detta, koka upp igen och koka kraftigt 1 minut. Häll upp marmeladen på rena varma burkar och förslut genast. Förvars kallt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.