Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herman-kaka

 
Skriv ut

Start-surdegen Herman har turnerat runt i olika omgångar under många år. Så plötsligt vill någon baka en Herman kaka, men har ingen startdeg. Någon annan vill ha ett nytt recept till sin Herman deg. Startdeg hittar du bland mina recept och här kommer recept på en kakvariant

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt Herman och olja, rör om. Tillsätt slutligen vetemjöl, som blandats med bakpulver, kanel, hackade nötter och russin. Rör till en jämn smet.
  3. Häll blandningen i en väl smord och bröad form. Blanda margarin, farinsocker och kanel. Häll över smeten och "hacka" med en gaffel så det blandas med övrig smet.
  4. Grädda 45-55 minuter. När kakan känns torr, tas den ur ugnen. Låt stå en kort stund innan den stjälps upp och får svalna på galler under formen.
  5. Rör samman glasyren i en kastrull. Sjud två minuter. Häll över kakan som dekoration.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.