Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hickoryostbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett bröd speciellt uppfunnet för att passa till gårdagens BBQ-grillkväll med efterföljande ostbricka. Blev mycket uppskattat av alla, och visade sig även bli efterfrågat till morgonens ostmackor. Hårdosten är sådan man köper i affärens kyldisk i påse och normalt används att sprida över pasta. Liquid smoke används ju normalt till marinader eller att pensla köttet före grillning med. Men båda visade sig vara riktiga höjdare att även använda som brödkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i mjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Rör i salt, socker, ost, liquid smoke och resten av vätskan. Tillsätt all rågsikt och det mesta av vetemjölet. Knåda med degkrokar så det blir en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela i 2 bitar. Dela varje bit i 2 delar som rullas till 2 tjocka korvar. Tvinna ihop korvarna och lägg med ändskarvarna neråt i smorda avlånga brödformar, ca 15 dl. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter och sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Låt svalna lite, övertäckta på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.