En söt liten kanelbulle i form av ett hjärta - kan det bli bättre?
Instruktioner
- Ugn 250°
- Skär smöret i skivor eller klicka det i köksmaskinens skål eller i en degbukne.
- Mät upp 7 dl av mjölet (spara ½ dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst.
Häll på den ljumna mjölken.
- Arbeta kraftigt (5-10 minuter) till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel 25 x 50 cm.
- Rör samman smör, farin, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut. Bred den över degen.
- Vik den dubbel så rektangeln blir hälften så bred. Stansa ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Tryck till ordentligt.
- Lägg i pappersformar eller på bakplåtspappersklädd plåt.
- Av degen som blir över kan du rulla och forma runda bullar - lägg i form.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlor eller pärnsocker.
- Grädda i ugnen 5-7 minuter.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
13 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar