Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtbullar

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

En söt liten kanelbulle i form av ett hjärta - kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Skär smöret i skivor eller klicka det i köksmaskinens skål eller i en degbukne.
  3. Mät upp 7 dl av mjölet (spara ½ dl till utbakningen) och häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumna mjölken.
  4. Arbeta kraftigt (5-10 minuter) till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla till en rektangel 25 x 50 cm.
  6. Rör samman smör, farin, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut. Bred den över degen.
  7. Vik den dubbel så rektangeln blir hälften så bred. Stansa ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Tryck till ordentligt.
  8. Lägg i pappersformar eller på bakplåtspappersklädd plåt.
  9. Av degen som blir över kan du rulla och forma runda bullar - lägg i form.
  10. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  11. Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlor eller pärnsocker.
  12. Grädda i ugnen 5-7 minuter.
  13. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.