Dessa lättbakade, kalljästa vetebullar får här en fyllning av hjortron. Hjortronen ger bullarna en fantastiskt god smak. Garnerade med mandelspån blir de oslagbara.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll den kalla mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp. Häll ner jästblandningen i matfettssmeten. Tillsätt salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet.
- Ställ 20 pappersformar på en plåt. Dela degen i 20 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Lägg bullarna i formarna. Gör en liten grop i varje bulle. Fyll groparna med hjortronsylt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägget. Strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar