Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronbullar

 
Skriv ut

Dessa lättbakade, kalljästa vetebullar får här en fyllning av hjortron. Hjortronen ger bullarna en fantastiskt god smak. Garnerade med mandelspån blir de oslagbara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll den kalla mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp. Häll ner jästblandningen i matfettssmeten. Tillsätt salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet.
  4. Ställ 20 pappersformar på en plåt. Dela degen i 20 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Lägg bullarna i formarna. Gör en liten grop i varje bulle. Fyll groparna med hjortronsylt.
  5. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägget. Strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.