Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronöga

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En god dubbel småkaka med hjortronsylt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman smör, florsocker, vetemjöl, ägg och citronskal till en deg. Låt den ligga kallt över natten. Kavla ut degen ca 3 mm och ta ut runda kakor,5-6 cm i diameter.
  2. Ta ut runda hål,ca 2 cm ,på hälften av kakorna. Lägg på plåtar,som stått kallt en stund. Grädda i 190-200 grader ca 12 minuter. Bred sylt på kakorna utan hål. Täck med en hålkaka.
  3. Ställ in kakorna i ugnen igen och grädda ett par minuter till. Sikta florsocker över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.