Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortrontryffel

 
Skriv ut

Här blandas ljus och mörk choklad med passerade hjortron som ger tryffeln en mild och frisk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt hjortronen tina i likören över natten. Passera dem genom en finmaskig sil.
  2. Hetta upp smör, socker, vispgrädde och hjortronpuré i en kastrull tills sockret smält.
  3. Hacka chokladen i bitar. Lägg över i en skål och häll den varma hjortronsmeten över. Rör tills chokladen smält och ställ skålen i kylen så att krämen stelnar.
  4. Rulla chokladen med händerna till kulor, ca 2 1/2 cm i diameter. Rulla dem därefter i kakao. Ställ dem i kylen tills de ska serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.