Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärascones

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Scones är tacksamma att baka. Det går snabbt, smakar ljuvligt och går att variera i oändlighet. Den här citron- och ingefärsdoftande varianten blir kanske din nya favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop mjöl, socker, bakpulver, citronskal och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Häll över blandningen i en skål. Rör ner 1½ dl grädde och blanda samman väl. Hacka ingefäran fint och tillsätt den i degen.
  3. Mjöla bakbordet lite lätt och stjälp upp degen. Knåda med ett par tag samman degen. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen är för kladdig.
  4. Dela degen i två delar och forma två platta rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg rundlarna på en smord eller bakpappersklädd plåt.
  5. Skåra varje rundel i sex bitar med hjälp av en kniv. Låt inte eggen gå rakt igenom degen. Pensla degbitarna med 2 msk grädde. Grädda sconesen ca 15 minuter eller tills de är gyllene och fina. Bryt sconesen i bitar och servera dem gärna ljumma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.