Kanderad ingefära och makadamianötter ger kakorna speciell smak. HIttar du inte nötterna i din butik så byt ut nötterna mot några du tycker om.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Lägg nötterna på en annan plåt och rosta dem i ugnen 3-5 minuter. De ska vara lätt gyllene när de är färdiga.
Låt dem kallna.
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda ned hackad ingefära och nötter. Sikta ned mjölet och rör samman blandningen till en deg.
- Kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel och skär den i 3x7 cm stora pinnar. Lägg dem på plåten och strö över socker.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 35 minuter. De ska vara ljust gyllene undertill när de är färdiga.
- Låt dem svalna på plåten i några minuter innan de får kallna helt på galler.
Publicerat den
8 april 2012
Skriv kommentar