Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsstänger

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Kanderad ingefära och makadamianötter ger kakorna speciell smak. HIttar du inte nötterna i din butik så byt ut nötterna mot några du tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Lägg nötterna på en annan plåt och rosta dem i ugnen 3-5 minuter. De ska vara lätt gyllene när de är färdiga. Låt dem kallna.
  3. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda ned hackad ingefära och nötter. Sikta ned mjölet och rör samman blandningen till en deg.
  4. Kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel och skär den i 3x7 cm stora pinnar. Lägg dem på plåten och strö över socker. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 35 minuter. De ska vara ljust gyllene undertill när de är färdiga.
  5. Låt dem svalna på plåten i några minuter innan de får kallna helt på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.