Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefäskakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Har inte bakat dessa kakorna ännu. Återkommer med kommentar inom kort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl, salt, ingefära, kanel och bikarbonat i en stor skål. Rör ner farinsockret. Smält smör och sirap på svag värme i en liten kastrull. Häll smörblandningen i skålen och tillsätt ägg och blanda väl med träslev.
  2. Rulla cirka 30 valnötsstora bollar med händerna. Sprid ut dem på plåtarna och platta till med ett finger. Strö över lite farinsocker och grädda i 160 grader i 12-15 minuter eller tills kakorna har fått fast form och börjar få färg. Låt kakorna svalna på plåt i ett par minuter innan du lägger över dem på galler där de får svalna helt.
  3. Förvaras i lufttät burk upp till fem dagar eller fryses upp till en månad.
  4. Variation: Byt ut den mörka sirapen mot ljus sirap. Finhacka 40 gram syltad ingefära (avrunnen) och tillsätt det tillsammans med ägget.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.