Har inte bakat dessa kakorna ännu. Återkommer med kommentar inom kort.
Instruktioner
- Sikta mjöl, salt, ingefära, kanel och bikarbonat i en stor skål. Rör ner farinsockret. Smält smör och sirap på svag värme i en liten kastrull. Häll smörblandningen i skålen och tillsätt ägg och blanda väl med träslev.
- Rulla cirka 30 valnötsstora bollar med händerna. Sprid ut dem på plåtarna och platta till med ett finger. Strö över lite farinsocker och grädda i 160 grader i 12-15 minuter eller tills kakorna har fått fast form och börjar få färg. Låt kakorna svalna på plåt i ett par minuter innan du lägger över dem på galler där de får svalna helt.
- Förvaras i lufttät burk upp till fem dagar eller fryses upp till en månad.
- Variation: Byt ut den mörka sirapen mot ljus sirap. Finhacka 40 gram syltad ingefära (avrunnen) och tillsätt det tillsammans med ägget.
Publicerat den
6 september 2008
Skriv kommentar