Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jasminsorbet

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lättlagad dessert med jasminte. Även andra teer t ex kamomillte eller pepparmintte kan användas på samma sätt till sorbeter. Kombinera med valfria örter och andra smakgivare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda florsocker och mynta, sila ner det heta teet över blandningen. Rör ut sockret. Rör ner citron och apelsinsaft och låt svalna.
  2. Sila ner blandningen i en frysform av metall och frys i två timmar. Skeda upp den halvfrysta sorbeten i en skål. Vispa den halvfrysta massan slät med elvisp. Häll tillbaka i formen och frys ytterligare en timme. Ta därefter ut formen igen och skeda upp sorbeten i en skål.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner ner äggskummet i den halvfrysta sorbeten. Häll tillbaka blandningen i formen och frys tills sorbeten är fast i konsistensen. Garnera med apelsinskal.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.