Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscharlotte

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är en fräsch och läcker sommartårta som dessutom är fettsnål - kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulltårtsbottnen: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
  4. Bred jordgubbssylten över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Låt den svalna innan den skärs i bitar.
  5. Fromagen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj, snoppa och mosa jordgubbarna. Vispa ihop yoghurten med florsockret och vaniljsockret. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Blanda ner jordgubbsmoset i yoghurtblandningen. Tillsätt gelatinlösningen.
  6. Klä en glasskål lätt med rulltårtsskivorna. Häll fromagen i skålen. Låt charlotten stelna i kylskåp ca 2 timmar, gärna mer. Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat. Garnera den med skivade färska jordgubbar och citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.