Detta är en fräsch och läcker sommartårta som dessutom är fettsnål - kan det bli bättre?
Instruktioner
- Rulltårtsbottnen:
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
- Bred jordgubbssylten över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Låt den svalna innan den skärs i bitar.
- Fromagen:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj, snoppa och mosa jordgubbarna. Vispa ihop yoghurten med florsockret och vaniljsockret. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Blanda ner jordgubbsmoset i yoghurtblandningen. Tillsätt gelatinlösningen.
- Klä en glasskål lätt med rulltårtsskivorna. Häll fromagen i skålen. Låt charlotten stelna i kylskåp ca 2 timmar, gärna mer. Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat.
Garnera den med skivade färska jordgubbar och citronmeliss.
Publicerat den
4 december 2008
Skriv kommentar