Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsdaiquiripaj

 
Skriv ut

Sommardesert och cocktail i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm. Om man blir kladdig om händerna kan man dofta lite strösocker på dem och sedan fortsätta tt trycka ut degen.. Grädda pajskalet i 10 - 15 minuter och låt svalna helt på galler.
  2. Mixa jordgubbar, limeskal, limesaft, kondenserad mjölk, rom och ev cointreau i en matberedare. vispa grädden med elvisp till ett fast skum.
  3. Häll jordgubbspurén i en stor bunke och vänd försiktigt ned den vispade grädden, 1/3 i taget tills allt har blandats ordentligt. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Svep in pajen i plastfolie och frys i 3 timmar.
  4. Låt pajen tina i rumstemperatur i 30 minuter innan den serveras. Garnera med skivade jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.