Sommardesert och cocktail i ett.
Instruktioner
- Värm ugen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm. Om man blir kladdig om händerna kan man dofta lite strösocker på dem och sedan fortsätta tt trycka ut degen.. Grädda pajskalet i 10 - 15 minuter och låt svalna helt på galler.
- Mixa jordgubbar, limeskal, limesaft, kondenserad mjölk, rom och ev cointreau i en matberedare. vispa grädden med elvisp till ett fast skum.
- Häll jordgubbspurén i en stor bunke och vänd försiktigt ned den vispade grädden, 1/3 i taget tills allt har blandats ordentligt. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Svep in pajen i plastfolie och frys i 3 timmar.
- Låt pajen tina i rumstemperatur i 30 minuter innan den serveras. Garnera med skivade jordgubbar.
Publicerat den
12 maj 2011
Skriv kommentar