Detta är en härlig variant av en klassisk vetelängd.
Med sin goda jordgubbsfyllning är den som bäst när den är nybakad och fortfarande lite ljummen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
- Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, vanilj och mjöl. Arbeta in mjölet till en smidig deg.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x30 cm.
- Bred ut sylten på degen och rulla samman som en rulltårta. Lägg över rullen på en smord bakplåt.
- Klipp flikar i degen och dra ut dem växelvis åt olika håll. Låt längden jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla längden med uppvispat ägg och grädda den ca 20 minuter. Lägg kakan på ett galler och låt den svalna.
- Blanda florsocker och lite citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren över kransen.
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar