Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbslängd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta är en härlig variant av en klassisk vetelängd. Med sin goda jordgubbsfyllning är den som bäst när den är nybakad och fortfarande lite ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
  2. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, vanilj och mjöl. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x30 cm.
  4. Bred ut sylten på degen och rulla samman som en rulltårta. Lägg över rullen på en smord bakplåt.
  5. Klipp flikar i degen och dra ut dem växelvis åt olika håll. Låt längden jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla längden med uppvispat ägg och grädda den ca 20 minuter. Lägg kakan på ett galler och låt den svalna.
  8. Blanda florsocker och lite citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren över kransen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.