Verkligen en god sommartårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
- Riv mandelmassan. Rör ihop matfett och mandelmassa. Vispa ner ett ägg i sänder. Rör ner potatismjölet. Fördela smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Tag bort kanten från formen och låt kakan kallna.
Lossa den från botten.
- Diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Gör en remsa av aluminiumfolie ca 10 cm hög. Placera den på insidan av formen runt botten så att fyllningen får jämna kanter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa ägg och socker poröst och blanda ner sylten och grenadin. Vispa grädden lätt.
- Tag upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med det vatten som följer med på svag värme. Tag lite av grädden och rör ner med gelatinbladen. Häll det i grädden under vispning. Rör ner äggblandningen i grädden.
- Häll moussen på kakan. Låt den stelna i kylskåp ca 2 timmar.
- Dela jordgubbarna på längden och garnera tårtan.
Servera tårtan väl kyld.
Publicerat den
30 juli 2008
Skriv kommentar