Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Verkligen en god sommartårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
  3. Riv mandelmassan. Rör ihop matfett och mandelmassa. Vispa ner ett ägg i sänder. Rör ner potatismjölet. Fördela smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Tag bort kanten från formen och låt kakan kallna. Lossa den från botten.
  5. Diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Gör en remsa av aluminiumfolie ca 10 cm hög. Placera den på insidan av formen runt botten så att fyllningen får jämna kanter.
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner sylten och grenadin. Vispa grädden lätt.
  7. Tag upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med det vatten som följer med på svag värme. Tag lite av grädden och rör ner med gelatinbladen. Häll det i grädden under vispning. Rör ner äggblandningen i grädden.
  8. Häll moussen på kakan. Låt den stelna i kylskåp ca 2 timmar.
  9. Dela jordgubbarna på längden och garnera tårtan. Servera tårtan väl kyld.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.