Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden med sockret och vaniljstången (dela den och skrapa ur fröna och lägg i grädden).
Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
Puréa jordgubbarna och blanda ner dem i grädden.
Plocka upp vaniljstängerna och kasta dem. häll upp smeten i fina glas eller skålar och ställ in dem i kylen så att de stelnar ca 3 timmar.
Klar att servera
Jag dubblade receptet för vi skulle ha gäster. Men det blev ingen pannacotta av detta!? Det skulle varit mer gelatinblad. Är ju rätt mkt jordgubbar i, så det blir mer smet än vanligt.
Tack för flera fina recept :) /bikbok
Jag dubblade receptet för vi skulle ha gäster. Men det blev ingen pannacotta av detta!? Det skulle varit mer gelatinblad. Är ju rätt mkt jordgubbar i, så det blir mer smet än vanligt.