Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsknäck

 
  • Serverar: 70-80 portioner
Skriv ut

Garanterat onyttiga men oemotståndligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelstark värme 15-20 minuter. Rör om då och då. Hacka nötterna under tiden. Gör kulprov med täta mellanrum tills kulan känns så hård som du vill ha knäcken. Har du stektermometer så ska temperaturen vara ca 125°C. Rör ner jordnötterna i smeten. Fördela dem i knäckformar, gärna med hjälp av knäcktratt. Strö ev över lite extra hackade nötter. Låt stå i svalen tills knäcken stelnat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.