Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juledram

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har kört denna snaps sedan 2003, med små variationer. Varje år går allt åt, och det torde vara ett betyg så gott som något (har receptet på en hemsida sedan Hedenhös, och eftersom jag sett det dyka upp lite varstans borde det indikera att det uppskattas). Inspirationen till receptet kom från en dansk bok om brännvinskryddning, och det är ett de mer lyckade recepten jag värkt ur mig till dags dato.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom pomeransskal, honung och ena flaskan sprit i en lufttät glasburk. Låt dra i 8-10 månader (skaka burken sporadiskt) och sila sedan. Tillsätt pomeransskalet och låt snapsen dra i ytterligare 2 veckor innan snapsen silas och filtreras. Tillsätt 2-3 tsk honung och blanda i den återstående flaskan sprit. Låt gärna snapsen stå några månader och dekantera sedan för att avlägsna sediment.
  2. Som variation kan man byta ut pomeransskalet mot rivet apelsinskal (utan det beska vita).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.