Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juntalimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En god mörk limpa som är enkel att laga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jästen smulas och blandas ihop i den något uppvärmda apelsinjuicen. Tillsätt sirapen.
  2. De torra ingredienserna blandas ihop i en skild skål. Tillsätt i apelsinjuiceblandningen under omrörning. OBS! Degen ska vara rätt så lös! Låt jäsa ca 1½ timme.
  3. Lägg i 3 avlånga smorda brödformar. Gräddas ca. 1½ timme i 175 grader. Efter 1 timme kan bröden penslas med sirap (behövs inte!).

Kommentarer (2)

  • evaldo 4 oktober 2009

    Hejsan. De ser verkligen goda ut. Provar nog att baka dem vid tilolfälle. Mvh evaldo

  • jarosenh 4 oktober 2009

    Jag rekommenderar dem varmt! Gjorde en sats igår och har njutit av underbara smörgåsar imorse. Det bästa är, speciellt om man har en stor familj, att det blir 3 limpor direkt. Matar många, eller ger en möjlighet att frysa in för ett senare tillfälle. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.