Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffesnurror

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jättegoda kakor med kaffefyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker i en matberedare. Klicka i margarin och kör till en deg. Rulla till en boll, vira in i plastfolie och låt vila i kylskåpet.
  2. Fyllningen: Rör ut snabbkaffet i hett kaffe och blanda med socker. Vispa äggvitorna hårt och vänd ihop dem med kaffet.
  3. Kavla ut degen mellan två plastfolieark till en rektangel, ca 25x45 cm. Dra av det översta plastfoliearket. Bred på kaffemarängen. Rulla ihop degen som två rulltårtor mot mitten med hjälp av den understa plastfolien. Skär itu rullarna på längden på mitten.
  4. Skär de båda rullarna i ½ cm tjocka skivor och flytta över kakorna på bakplåtspapper på plåtar. Det blir lite kladdigt ... Finns det marängsmet kvar så klicka den på kakorna på toppen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Marängen pöser upp och kakorna får lustig form.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.