Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakklickar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En småkaka att bjuda på till kaffet. Denna är gluten och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa nötter, russin och aprikoser till en slät massa. Rör sedan ner potatismjöl, apelsinskal, ingefära och ägg.
  3. Forma med tesked små toppiga klickar och lägg dessa på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck ner en hel hasselnöt i mitten på varje klick.
  4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Lossa på kakorna innan de svalnat.
  5. Godast färska men går också att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.