Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasmumstårta

 
Skriv ut

Barnen kommer att älska den här supersaftiga banankakan. Och varför ha grädde på kalastårtan när chokladpudding är så väldigt mycket mumsigare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, smörj och bröa formen.
  2. Vispa ägg och socker i några minuter till en fluffig smet. Blanda bakpulver och vetemjöl med varandra. Kontrollera att ugnen blivit helt varm innan du rör ner blandning i smeten.
  3. Mosa bananerna. Rör i det smälta smöret och bananmoset i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. När kakan svalnat delar du den i 3 lika tjocka tårtbottnar.
  4. Vispa grädden. Blanda kakaon med O´boy och chokladpuddingspulvret (det gör puddingen mörkare och mer smakrik) och vispa i mjölken. Ta fram aprikosmarmeladen. Om den innehåller stora fruktbitar kan du ta bort dem.
  5. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Smeta ut chokladpuddingen över den. Bred grädde över den andra tårtbottnen och lägg ihop dem med fyllningarna mot varandra.
  6. Bred ut rikligt med aprikosmarmelad över botten nummer 2. Bred grädde över den 3:e tårtbottnen och lägg den på tårtan med gräddsidan mot marmeladen.
  7. Täck tårtan med plastfolie och ställ in den i kylen i minst ett par timmar så smakerna hinner blanda sig lite.
  8. Torka bort överflödig fyllning runt tårtan. Täck tårtan med chokladpudding och dekorera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.