Barnen kommer att älska den här supersaftiga banankakan.
Och varför ha grädde på kalastårtan när chokladpudding är så väldigt mycket mumsigare?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, smörj och bröa formen.
- Vispa ägg och socker i några minuter till en fluffig smet.
Blanda bakpulver och vetemjöl med varandra. Kontrollera att ugnen blivit helt varm innan du rör ner blandning i smeten.
- Mosa bananerna. Rör i det smälta smöret och bananmoset i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
När kakan svalnat delar du den i 3 lika tjocka tårtbottnar.
- Vispa grädden. Blanda kakaon med O´boy och chokladpuddingspulvret (det gör puddingen mörkare och mer smakrik) och vispa i mjölken.
Ta fram aprikosmarmeladen. Om den innehåller stora fruktbitar kan du ta bort dem.
- Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Smeta ut chokladpuddingen över den. Bred grädde över den andra tårtbottnen och lägg ihop dem med fyllningarna mot varandra.
- Bred ut rikligt med aprikosmarmelad över botten nummer 2. Bred grädde över den 3:e tårtbottnen och lägg den på tårtan med gräddsidan mot marmeladen.
- Täck tårtan med plastfolie och ställ in den i kylen i minst ett par timmar så smakerna hinner blanda sig lite.
- Torka bort överflödig fyllning runt tårtan.
Täck tårtan med chokladpudding och dekorera.
Publicerat den
5 april 2009
Skriv kommentar