Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasströmming

 
Skriv ut

" Från prinsessornas kokbok " är en klassiker inkokt kall strömming, servera med en sås gjord på gräddfil och majonäs, smaksatt med massor av kryddgrönt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lagen i en kastrull och sjud ca 10 minuter så att den får en fin smak av kryddorna. Rulla strömmingsfileérna med skinnsidan utåt. Lägg dem tätt i en kastrull. Häll på lagen. Sjud mycke sakta, 8-10 minuter. Låt strömmingen kallna i lagen. Lägg upp strömmingen på ett fat.
  2. Sås: Blanda gräddfil, majonäs och kryddgrönt. Bred såsen över strömmingen. Garnera med tomatskivor, äggklyftor och skalade räkor. Servera med kokt potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.