Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneläppelkaka

 
Skriv ut

God och saftig kaka, funkar bra utan äpplen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gräddfil och bikarbonat i en bunke. Rör smör och socker i en annan bunke, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i en tredje bunke vetemjöl med vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på hälften av socker/kanel blandningen. Bred ut resten av smeten i formen och stick ned äppelklyftorna i cirklar runt kakan. Strö på resten av socker/kanelblandningen
  2. Grädda kakan långt ned i ugnen ca. 1 timme i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.