Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkäppar

 
Skriv ut

Häftiga i julgranen och alldeles väldigt goda till julfikat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa.
  3. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk.
  4. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min. Skär varje rulle i 12 bitar.
  5. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  7. Låt kakorna svalna något på plåten. Vänd dem i socker blandat med kanel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.