Med en bra grunddeg för vetebullar kan man baka många olika bullar för alla små och stora kalas, här med kraftig kanelsmak.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och se till att temperaturen är 37º.
- Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen.
Rör ihop ingredienserna.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
- Bred på fyllning och vik degen dubbel på längden. Skär längderna i 1 ½ cm breda remsor och snurra ihop varje till en knut.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter.
Ugn 250º.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar