Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelknutar

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Med en bra grunddeg för vetebullar kan man baka många olika bullar för alla små och stora kalas, här med kraftig kanelsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och se till att temperaturen är 37º.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Rör ihop ingredienserna. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
  4. Bred på fyllning och vik degen dubbel på längden. Skär längderna i 1 ½ cm breda remsor och snurra ihop varje till en knut.
  5. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter. Ugn 250º.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.