Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelmarängkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Kakorna påminner lite om jitterbuggar i smaken men utseendet är ett annat.

Ingredienser

Instruktioner

Arbeta samman alla ingredienser till mördegen till en smidig deg. Dela den i 2 delar och forma till drygt 2 cm tjocka rullar. Lägg rullarna på en smord plåt och platta ut dem till 3 - 4 mm tjocka längder. Vispa vitan till marängen till hårt skum och vänd ner socker, kanel och 2/3 av den hackade mandeln. Spara 1/3 till garneringen. Bred ut marängen på mitten av längderna. Strö över resterande av mandeln och grädda i 175 grader i 15 -20 minuter. Skär längderna i bitar och låt dem svalna på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.