Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelsnitt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Goda småkakor med kanelmaräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare (viktigt att den bara precis blandas) eller för hand, forma till en rulle.
  2. Låt degen vila inlindad kallt minst 30 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar och forma till cirka 2 cm tjocka rullar och platta ut dem till 3-4 mm tjocka längder.
  4. Marängen: Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning. Sikta ner kanel och tillsätt 2/3 av mandeln. Blanda försiktigt med stora tag.
  5. Bred ut fyllningen på mitten av längderna. Strö över resterande mandel och grädda i 175 grader, 15-20 minuter.
  6. Skär längderna i bitar när de ännu är lite varma och låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.